Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Narozeninový dort tvarohovo-želatinový
Autor: lety
Datum: 07.04.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Ingredience: 2 kostky tofu natural, 1 lžíce sladu, trochu rýžového mléka, amasaké asi 380g,3 lžičky agaru, 2 lžíce karobu, nejlépe obilninový korpus. Vrch: 2 kostky tofu natural povaříme v rýžovém mléku, přidáme slad a skleničku amasaké a rozmixujeme do hladka. 3 lžičky agar-agar zamícháme do čtvrt litru rýžového mléka, přivedeme k varu, 5 minut povaříme a zamícháme do směsi.

Polovinu směsi nalijeme na korpus, do druhé poloviny vmícháme 2 lžíce karobu a trochu kara. Opět nalijeme na korpus. Necháme ztuhnout. Zdobíme krémem z pudingu a slunečnicového tuku.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

23.08.2011
matejpet
a ještě se chci zeptat, v ingrediencích jsou napsané mandle, ale v receptu se o nich dál nemluví. je s nimi posypán okraj dortu?
23.08.2011
matejpet
Vynikající, chutný, krásný! Jeho zrychlenou verzi se sušenkami místo korpusu, jak píše ro.le, jsem udělala přítelovi k narozeninám a nestačil se divit. Že je to z tofu, nepoznal ani náhodou. Amasaké jsem neměla, ale o lžíci víc sladu úplně stačí. Část tofu jsem taky povařila v jablečné šťávě.
28.04.2010
Merlinit
Příjemné překvapení- moje první výroba amasaké. Dort byl moc dobrý, dělala jsem modifikaci s celozrnnými sušenkami a bylo to fajn.
02.08.2009
komár
díky;),vyzkouším....
02.08.2009
lety
je to recept číslo 562 - Cukroví - krém z amasaké.
02.08.2009
lety
Promiň komáre, nějak jsem to přehlídla, já dávám Alsan Bio, ale určitě by šel použít i palmový tuk, ale ten Alsan je takový chutnější. Důležité je, že po rozmixování (našlehání) se to musí zchladit, aby ten tuk zase ztuhnul. Tohle byl můj první krém, když teď dělám krém na dort, tak ho dělám z amasaké, pudingu a tuku, zdá se mi chutnější. Nevím zrovna číslo receptu, ale podívám se.
24.07.2009
komár
můžu se zeptat jaký tuk se dává do toho pudinkového krému aby tak pěkně držel?alsan nebo nějaký jiný?nebo je to jedno?
25.05.2008
stevey
U nás bohužel dort takový úspěch nesklidil:-(. Mě chutnal, ale manžel se vyjádřil v tom smyslu, že čekal něco lepšího - lépe vypadá než chutná. Navíc korpus z kukuřičné mouky mi nějak nejde, po upečení se rozpadá, v čem může být chyba?
25.04.2008
anonym
Pro velký úspěch jsem ho druhý den dělala znovu - manželovi do práce :-)
21.04.2008
anonym
Dnes jsem ho dělala a byl výborný!!! Nedělala jsem žádný korpus, jen jsem to vlila do formy a prokládala sladovými sušenkami. A místo obilného mléka jsem použila hruškovou šťávu.
10.04.2008
lety
Amasaké jsem sama koupila. Bohužel ho zatím nějak neumím vyrobit, a bylo jáhlové, to máme nejradši. Rýžové je taky dobré, ale to jáhlové je super.
10.04.2008
anonym
Amasaké jsi dělala sama? A z jakých obilnin, že bylo tak úžasně sladké?
10.04.2008
lety
Chutnal, měla jsem ho vychlazený a hlavní díl (ten z tofu) byl slazený hlavně tím amasaké, takže to mělo chuť jako tvarohové a ta sladká chuť byla normálně sladká, sladěnka má trošku takovou pachuť, kterou ti co jí cukr nemají rádi, ale amasaké je sladké pěkně. Normálně jim to chutnalo skoro jako zmrzlina. Samozřejmě poznali, že je to něco zdravého, ale chutnal jim.
10.04.2008
anonym
A lety - jak rodičům chutnal? Zajímala by mě jejich reakce...
10.04.2008
lety
studený tuk, teď na jaro není dobrý, ale to byla absolutní výjimka, prostě narozeniny. Kdyby se trošku té ztuhlé směsi přidalo do tuku, tak by to určitě taky šlo, jen mě to nenapdlo.
10.04.2008
lety
Teď jsem ho dělala zvlášť, prostě jsem vymíchala trochu slunečnicového tuku a přidávala jsem do něho hustší puding z rýžového mléka, sladěnky a maizeny. Asi ze čtvt litru.S tím zdobením je trochu problém, já jsem zkoušela už krém z obilnin, amasaké atd., ale nikdy mi to neztuhlo tak, abych mohla dělat pěkný pecičky. Teď ho s námi měli jíst i moji rodiče, tak jsem chtěla, aby byl pěknej. Vím, že te
10.04.2008
babida
To je tedy bomba!!!!!!! Nejen že je nádherný, ale úplně láká k nakousnutí. Jen bych se, možná hloupě zeptala. Ten krém na zdobení, je dělaný zvlášť, nebo do části tofusměsi přidáme puding a tuk?
09.04.2008
lety
recept mám z Radost ze zdravých dětí od Zestr. Já jsem to tam původně napsala, ale pak jsem to několikrát předělávala a teď koukám, že mi to vypadlo. Omlouvám se. Jsem nadšená, že se vám líbí, je to můj první recept, doufám, že bude chutnat, nám chutnal. Díky
09.04.2008
aknela75
To je nááááádherný dort!!!Ten musím udělat prckům, až budou mít narozky. Na svátek udělám buchtu dle ro.le, ale na narozky tento. Moc díky za recept!!!!
08.04.2008
anonym
Tééééda Lety, ty jsi ale šikovná!!! Určitě vyzkouším, manžel bude mít za chvíli narozeniny. Recept máš vlastní nebo z nějaké mb knížky?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit