Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Nepečený dezert s dýní
Autor: anonym
Datum: 19.03.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Uvaříme kuskus s kukuřičnou polentou (1:1) na hustou kaši. Rozetřeme ji na plech a druhým plechem zatížíme, aby jsme měli rovnoměrnou vrstvu zhruba 1cm silnou. V rendlíku asi 5 minut dusíme kousky dýně a sušené meruňky se špetkou soli a skořice. Potom přilijeme agar namočený ve vodě a ještě asi minutu vaříme. Směs necháme vychladnout a pak s ní přelijeme ztuhlé těsto.

Do směsi dýně a sušených meruněk můžeme přidat i bio kandovanou citronovou kůru (v kuk. sirupu). Povrch dezertu posypeme ihned po přelití opraženými dýňovými semínky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

29.03.2010
Merlinit
Můj první recept s agarem a povedl se na jedničku.
06.07.2008
anonym
Momentálně jsem dělala letní variantu. Těsto stejné, nechat ho vychladnout, posypat malinami a třešňěmi a zalít agarem rozvařeným ve vodě s jablečným moštem nebo jinou ovocnou šťávou. Je vynikající vychlazený!
26.03.2008
anonym
Teď jsem ji oloupala, jelikož měla slupku zelenou a už dost tuhou. To byla zcela poslední dýně letošní zimy koupili jsme ji v Countrylifu. Jinak když jsou dýně čerstvé tak loupání není nezbytné nezbytné.
25.03.2008
marketa
Moc dobrý dezert, meruňky úžasně sladí :-) Jen se chci zeptat, Ro.le, jestli dýni loupeš.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit