Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Linecké slepované koláčky
Autor: ro.le
Datum: 15.12.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
sirup obilný
citron
marmeláda bez cukru
slad obilný
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
30 dkg mouky, 20 dkg tuku, 10 dkg obilného sirupu, šťáva z bio citronu, 1/4 lžičky bio kypřícího prášku. Upečené slepujeme ostřejší marmeládou např. rybízovou.

Mouku jsem dala jen špaldovou (směs bílé a jemné celozrnné), tuk Provamel, sirup rýžový

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

27.01.2015
monchi
Hořká chuť ze sladu??? To pochybuji! Já osobně peču se sladem všechno možné a hořké to nikdy nemám, a to většinou peču na 170 stupňů. Nevím, co používáte za slad, každopádně s kukuřičným a rýžovým (obojí Sunfood) nic nehořkne. Spíš mě napadá, jestli to nebude nekvalitní celozrnnou moukou...?
10.12.2014
pelikanka
Co se zhořknutí týče, dělala jsem v létě ovesné sušenky slazené pouze sladem a byly hořké, podle mě to dělá ten slad a jak tu píše Sandri, zřejmě je to způsobeno vyšší teplotou. Kvůli tomu se bojím péct se sladem, aby zase nebyl výsledek nahořklý, tak zkusím teplotu 150 C a snad se povedou, děkuji za tip.
03.12.2013
kaca
Myslíte že by se to mohlo povést s olejem místo palmového tuku nebo Provamelu (obsahuje palmový tuk)?
22.12.2012
lulu
Delala jsem presne podle receptu a jsou skvele!!! S testem se uzasne pracuje a spolu s marmeladou jsou tak akorat sladke. Diky :-)
16.12.2012
sandri
u těsta na pracny mám zkušenost,,že pečou-li se na vyšší teplotu,než 150 stupňů,tak zhořknou.
20.12.2010
kinaku
prosim prosim, proč je mé těsto (cukroví) hořké? nemám váhu, tzn.že míry odhaduji, až na mouku. Těsto sem nechala i delší dobu uležet, to by mohl být další problém. Stalo se mi to samé i s těstem na pracny. A ještě jeden dotaz: váhu si mohu půjčit, ale nikoli elektronickou, tak jak mám odvážit např.10dkg sirupu? děkuju:)
16.12.2008
Pillerová
Na kurzu vánočního pečení v Brně jsme dělali linecké takhle: 250g pšeničné mouky Bio, 250 g mouky špaldové - prosít, přidat 220 g slunečnicového oleje, ječná sladěnka, vanilka, citronová kůra, troška rumu, sůl a vlažná voda. Vypracovat těsto, nechat odpočnout. Vyválet přes fólii 5mm silné. Péct na pečícím papíru. Slepovat marmeládou. POZOR na ten olej - podle mě ho tam bylo moc...
13.12.2008
e.luci
Skvele se delaji, testo perfektni. S marmeladou bez cukru z cerneho rybizu nemaji chybu!
07.12.2008
ro.le
Letos jsem místo sirupu použila jen sladěnku a mouku dala celozrnnou špaldovou, bílou pšeničnou a hladkou kukuřičnou. Tuk pouze Provamel. Těsto se krásně povedlo.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit