Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vánočka z kvásku
Autor: anonym
Datum: 14.12.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Kynuté těsto: 30dkg mouky (špaldová + např. kukuřičná), hrnek pšeničného kvásku, špetka soli, 10dkg tuku nebo 1dcl oleje, 200ml sladu, 1dcl teplého obilného mléka.

Zaděláme těsto a necháme ho asi půl hodinky v klidu. Pak opět proděláme a přidáme rozinky a mandle. Dobře proděláme a necháme ho kynout na klidném a teplém místě několik hodin. Z těsta uděláme bochánky a z nich upleteme vánočku, kterou opět necháme nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě a potíráme směsí oleje a sladu.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

13.05.2012
anonym
Já také používám žitný kvásek na všechno :-)
08.05.2012
petrulinka
Já používám pouze žitný kvásek, a to jak na chleba, dalamánky, tak i na koláče, buchty, vánočku apod. a nikdy mi tyto sladkosti nechutnaly jako chleba. Takže použití žitného kvásku na sladké pečivo určitě nevadí.
19.11.2010
Beruška
Žitný kvásek jsem dostala, nevím tedy, jak připravit ten pšeničný. Je to tu někde popsáno?
19.11.2010
anonym
Pšeničný kvásek se připravuje stejně jako žitný a do buchet a sladkého pečiva se hodí mnohem více, protože nejde tak do kysela jak žitný. A přece nechceme, aby vše chutnalo jako chleba, že?
18.11.2010
melounova
Pšeničný kvásek slyším poprvé. Jak se připravuje a dá se nějak využít žitný? Díky
28.12.2009
Olga
Nenechala jsem se odradit délkou přípravy a dobře jsem udělala :-) Vánočka byla skvělá. Děkuji za tip na další tradiční, ale zdravý recept. Dávám hlas :-)
19.12.2007
anonym
Ty ingredience jsou všechny do těsta včetně sladu i oleje!!! Na potírání toho stačí pak rozdělat na dně v hrnku. Slad používám ječný (Sladovna Bruntál)
19.12.2007
vlkos
ahoj,jaky pouzivas slad prosim? a dava se i do testa,nebo jen na potirani?diky
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit