Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Rebarborový (reveňový) koláč s drobenkou
Autor: Paní Dýně
Datum: 14.06.2017
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
ovoce čerstvé
jablka
rebarbora
mouka kukuřičná
mouka pšeničná
sirup obilný
sirup agávový
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
500 g rebarbory nakrájíme na plátky, smícháme ji s 250 g pšeničného sirupu a lžičkou skořice a necháme ji odležet alespoň půl hodiny, lépe déle. Šťávu pak slijeme a použijeme ji na oslazení těsta. Těsto: 200 g špaldové celozrnné mouky, 150 g hladké kukuřičné mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g oleje, 550 g tekutiny (cca 350 g šťávy z rebarbory + dolít vodou).

Zpracujeme těsto, které vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Těsto posypeme 5 nakrájenými jablky a zcezenou rebarborou. Posypeme drobenkou a upečeme. Třená těsta dáváme vždy do chladné trouby a pomalu ji zahříváme na teplotu kolem 180°C, při této teplotě pak pečeme do zrůžovění 30 - 40 minut. Drobenka: 150 g polohrubé bílé mouky, 50 g agávového sirupu a 45 g oleje.

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

18.06.2017
evule
Vypada lakave,urcite zkusim s jahodami, nebo tresnemi.Jen do drobenky bych klidne dala celozrnou mouku, nebo kokos.
17.06.2017
Paní Dýně
Dělala jsem ho pro velký úspěch znovu a tentokrát dala ještě o trochu více tekutin. Koláč byl trochu drobivější, ale mnohem křehčí :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit