Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Pyré z červené čočky
Autor: Paní Dýně
Datum: 18.01.2017
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Půl pytlíku červené čočky dáme vařit spolu s jednou velkou cibulí a kořenovou petrželí - obojí nakrájíme na kusy a přidáme tam 1 švestičku umeboshi. Po uvaření vyjmeme umeboshi, kterou můžeme buď sníst nebo dužninu bez pecky vrátit zpátky. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku ochutíme kořením (my milujeme indické např. kořenící sůl Šangri-La), osolíme (sůl, umeocet) a přidáme olej.

Čočku znovu prohřejeme a rozmixujeme na pyré. K pyré jsme měli celozrnnou rýži (směs kulatozrnné, černé a slunečnicových semínek, vařené společně), pečenou dýni s provensálskou solí a olejem a kysané zelí. Sypáno pórkem a kořením tekka.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit