Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Cmunda s omáčkou z azuki
Autor: Dei
Datum: 14.02.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
tuřín
zelí čínské
cibule
brokolice
zelí hlávkové
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Cmunda: Nastrouháme tuřín a smícháme se stejným dílem nakrájeného čínského zelí, osolíme, okořeníme kmínem, přilijeme vodu, přidáme trochu pohankové mouky a zahustíme kukuřičnou moukou nebo strouhankou. Smažíme na oleji do zlatova. Omáčka: Osmažíme cibuli, mrkev, petržel a dusíme s uvařenými fazolkami do měkka, trošku osolíme a rozmixujeme.

Pro chuťově náročnější můžeme omáčku dochutit sojovkou, umeoctem, citronem a jablečným koncentrátem, omáčka bude chutnat jako svíčková :) Sypeme dýňovými semínky.Podáváme s těstovinami a blanšírovanou zeleninou - brokolice, červené zelí.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

27.02.2016
Dei
díky, jsem ráda, že chutná :)
18.02.2016
leusa
Omáčka je vážně povedená a ty bramboráčky zmizely, jen se zaprášilo :-) byly z turinu, krapet cukety, pšenič.škrobu, majorának a cesnek, plus malinko pohank.mouky. Čínské zelí mě moc zaujalo, zkusíme zkombinovat příště ;-) recept vynikající, má zaslouženě plny počet :-)
18.02.2010
marketa
Dávám hlas hlavně za omáčku, cmundu jsem zatím nezkoušela, ale omáčka se osvědčila!
26.08.2009
komár
omáčka je fakt super,do části jsem přidala česnek a taky dobrý.Mimochodem,Dei, máš pěkný talíř:-)
26.05.2009
anonym
tuřín - semínka jdou koupit docela běžně, jen to chce na záhonu hooodně moc místa, aby z toho něco bylo. Dávat od sebe aspoň 40cm jinak z nich nic moc nebylo!
26.05.2009
Dei
tuřín se dá koupit v prodejnách countrylife a nebo v praze v rozmarýně. monchi závidím tu zahrádku, i když si momentálně pražské centrum celkem užívám. kousek na havelské tržiště, kde seženu bio zeleninu zahubičku :)
24.05.2009
monchi
V ČR v supermarketech k sehnání není. Dokonce ani v Německu ho nemají pokaždé k dostání, ale v sezóně (tj. podzim) ano. Sazenice asi těžko seženeš, já jsem si proto obstarala semínka (Semo) a nasela je. Teď už mám na záhonu malé rostlinky, tak jsem na ně zvědavá - je to má premiéra pěstování tuřínu ;-)
24.05.2009
e.luci
Nevíte prosím, kde se dá sehnat tuřín? I třeba sazenice na vypěstování... V Anglii se normálně prodává v sepermarketu (Tesco např.),ale v ČR jsem ho ještě nikde nesehnala. Díky.
23.05.2009
monchi
Doplnění k předchozímu komentáři: Nejprve jsem, dle receptu, zpěnila cibuli, a pak přidala mrkev atd.
23.05.2009
monchi
Tip na vylepšenou svíčkovou omáčku: Vařila jsem mrkev, koř. petržel a 1 jablko (místo jabl. koncentrátu) s novým kořením a bobk. listem. Na závěr jsem přidala azuki (předem uvař. s kombu), a dle rady Dei jsem omáčku dochutila soj. omáčkou (tamari), umeoctem a citr. šťávou. Chuť byla naprosto báječná! Jako mlsná kočka jsem omáčku ještě vylizovala z hrnce... Díky, Dei, za výborný recept!
23.05.2009
monchi
Na bramboráky jsem také použ. kedlubnu a celer. Měla jsem v lednici kousíček uz. tofu, tak jsem ho tam taky přistrouhala. Doplněno jarní cibulkou, Würzlem, majoránkou a kmínem a zakápnuto shoyu. I bez česneku chutnaly úžasně ;-)
02.07.2008
xylda
Bramboráky jsem dělala taky z kedlubny, celeru, česneku, celozrnné pš.mouky, majoránky a vody. Dohromady s omáčkou z adzuki fazolí to bylo ňamkózní:)Dei, děkuji za inspiraci.
07.03.2008
anonym
Bramboráky jsem zkoušela, ale z nastrouhané kedlubny gigant a celeru. Okořenila jsem klasicky česnekem a majoránkou. Byly velmi dobré a mile překvapily, nikdy mě totiž tato úprava nenapadla :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit