Paní Dýně

Rýže s KOJI 500g
bez lepku
Cena s DPH 439 Kč
Skladem 1 ks
KOUPIT
Sdílet

Rýže s koji je tradiční japonský startér pro domácí výrobu amasaké. Je bezlepkový narozdíl od naší naklíčené pšenice. Složení: celozrnná rýže, voda, mořská sůl, koji. Země původu: Japonsko. Balení: 500g
Komentáře k produktu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

28.01.2015
Paní Dýně
Doporučuji skutečně dobře provařit (větší množství i déle) protože syrové amasaké může někoho dost prohnat :-)
27.01.2015
monchi
V.Strnadelová uvádí ve své knize Radost z jídla, že po 6 hodinách fermentace směs vaříme 15-20 minut. Pokaždé tento čas dodržuji a nikdy jsem s kyselostí problémy neměla. Vařící amasaké plním do skleniček, dobře zavíčkuji a v lednici mi vydrží i několik měsíců úžasně slaďoučké!
26.01.2015
venisy
Opět jsem tu s dotazenm. ;-) Jak dlouho a jakým varem se má povařit amasaké s koji? Někde jsem četla, že jen 5 minut pod bodem varu, ake takto udělané amasaké mi v lednici přešlo do kyselosti, byť původně bylo sladké.
15.11.2013
Paní Dýně
Rýže s koji se nemele, jen se přidá k teplému obilí. Je to již uvařená rýže, která je naočkovaná koji a pak usušená (není tedy syrová).
14.11.2013
venisy
Prosím prosím, mohl by mi někdo detailně popsat použití rýže s koji na výrobu amasaké? Chápu to dobře, ze tento kupovaný balíček pomixuji či umelu a přidám k obilovině?
26.06.2013
clarabel
Já teď testuji první balení koji s rýží. Dělala jsem z něj amasaké zatím dvakrát, takže přidávám své dosavadní postřehy: - poprvé jsem dělala v poměru 3:1, 3 díly jahel a 1 díl koji. Amasaké bylo výborné, sladké až moc. Možná i víc, než to kupované od Sunfood. Můj 3,5 letý syn mi řekl, že je to na něj příliš sladké:-)On na sladké moc není. - včera jsem zkoušela znovu, ale to jsem dala startéru méně. Snažím se totiž co nejvíce snížit náklady na výrobu amasaké z koji. Při poměru 3:1 to vychází dost draho, řekla bych, že to vyjde na stejno s tím kupovaným. Takže jsem tentokrát dala startér v poměru 5:1. Dala jsem 500g jahel a 100g koji. A opět vynikající, možná trošku méně sladké, ale pořád až dost bych řekla. Příště chci zkusit dát startéru ještě méně, tak potom zase napíšu další postřeh.
18.07.2012
ro.le
Naklíčená pšenice bude opět během srpna. LR
16.07.2012
Vodenková
Dobrý den, kdy budete mít i Vaši naklíčenou sušenou pšenici? Chci poprvé vyzkoušet amasaké, a tohle je příliš velké a drahé balení. Děkuji z odpověď.
07.03.2012
monchi
Výše uvedený popis použití je zakončen tím, že se má směs rozmixovat. Z vlastní zkušenosti doporučuji rozmixovat nanejvýš amazake vyrobené z bílé rýže nebo jáhel, ostatní obiloviny (např. kroupy) je lepší propasírovat. Odpad z pasírování nevyhazovat! Lze ho použít na přípravu ranní kaše, příp. výrobu lívanců apod.
07.03.2012
monchi
Já jsem rýži KOJI sehnala kdysi přes Sunfood a na obalu byl uveden popis použití: do uvařené a na 60 C zchlazené rýže zamícháme rýži Koji v poměru cca 3:1 (čím menší poměr, tím sladší amazake). Po smíchání zabalíme např. do peřin a necháme 8 hod. fermentovat při teplotě 45 C.
22.02.2012
ro.le
Já jsem kdysi amasaké z tohoto startéru dělala a bylo super sladké, ale poměr si nepamatuji. Bude to chtít vyzkoušet. Na obalu se to nepíše.
21.02.2012
lulu
Kolik je potreba ryze s koji na vyrobu amasake z 500 g obilovin? Diky!