Základní údaje o produktu Zpět na přehled výrobků
Rýže s KOJI 500g
Rýže s koji je tradiční japonský startér pro domácí výrobu amasaké. Je bezlepkový narozdíl od naší naklíčené pšenice. Složení: celozrnná rýže, voda, mořská sůl, koji. Země původu: Japonsko. Balení: 500g
Postup výroby amasaké
Pouze PPL nebo osobní odběr.
Zboží momentálně nelze koupit - dodání - 1 až 2 týdny cena: 439,- Kč s DPH kosik Přidat do košíku
o
Obrázky výrobku
rýže s koji
Dotazy a komentáře k výrobku
Nový komentář či dotaz k výrobku mohou přidat pouze přihlášení uživatelé.
lulu, 21.02.2012
Kolik je potreba ryze s koji na vyrobu amasake z 500 g obilovin? Diky!
ro.le, 22.02.2012
Já jsem kdysi amasaké z tohoto startéru dělala a bylo super sladké, ale poměr si nepamatuji. Bude to chtít vyzkoušet. Na obalu se to nepíše.
monchi, 07.03.2012
Já jsem rýži KOJI sehnala kdysi přes Sunfood a na obalu byl uveden popis použití: do uvařené a na 60 C zchlazené rýže zamícháme rýži Koji v poměru cca 3:1 (čím menší poměr, tím sladší amazake). Po smíchání zabalíme např. do peřin a necháme 8 hod. fermentovat při teplotě 45 C.
monchi, 07.03.2012
Výše uvedený popis použití je zakončen tím, že se má směs "rozmixovat". Z vlastní zkušenosti doporučuji rozmixovat nanejvýš amazake vyrobené z bílé rýže nebo jáhel, ostatní obiloviny (např. kroupy) je lepší propasírovat. "Odpad" z pasírování nevyhazovat! Lze ho použít na přípravu ranní kaše, příp. výrobu lívanců apod.
Vodenková, 16.07.2012
Dobrý den, kdy budete mít i Vaši naklíčenou sušenou pšenici? Chci poprvé vyzkoušet amasaké, a tohle je příliš velké a drahé balení. Děkuji z odpověď.
ro.le, 18.07.2012
Naklíčená pšenice bude opět během srpna. LR
Clarabel, 26.06.2013
Já teď testuji první balení koji s rýží. Dělala jsem z něj amasaké zatím dvakrát, takže přidávám své dosavadní postřehy: - poprvé jsem dělala v poměru 3:1, 3 díly jahel a 1 díl koji. Amasaké bylo výborné, sladké až moc. Možná i víc, než to kupované od Sunfood. Můj 3,5 letý syn mi řekl, že je to na něj příliš sladké:-)On na sladké moc není. - včera jsem zkoušela znovu, ale to jsem dala startéru méně. Snažím se totiž co nejvíce snížit náklady na výrobu amasaké z koji. Při poměru 3:1 to vychází dost draho, řekla bych, že to vyjde na stejno s tím kupovaným. Takže jsem tentokrát dala startér v poměru 5:1. Dala jsem 500g jahel a 100g koji. A opět vynikající, možná trošku méně sladké, ale pořád až dost bych řekla. Příště chci zkusit dát startéru ještě méně, tak potom zase napíšu další postřeh.
Venisy, 14.11.2013
Prosím prosím, mohl by mi někdo detailně popsat použití rýže s koji na výrobu amasaké? Chápu to dobře, ze tento kupovaný balíček pomixuji či umelu a přidám k obilovině?
Paní Dýně, 15.11.2013
Rýže s koji se nemele, jen se přidá k teplému obilí. Je to již uvařená rýže, která je naočkovaná koji a pak usušená (není tedy syrová).
Venisy, 26.01.2015
Opět jsem tu s dotazenm. ;-) Jak dlouho a jakým varem se má povařit amasaké s koji? Někde jsem četla, že jen 5 minut pod bodem varu, ake takto udělané amasaké mi v lednici přešlo do kyselosti, byť původně bylo sladké.
monchi, 27.01.2015
V.Strnadelová uvádí ve své knize Radost z jídla, že po 6 hodinách fermentace směs vaříme 15-20 minut. Pokaždé tento čas dodržuji a nikdy jsem s kyselostí problémy neměla. Vařící amasaké plním do skleniček, dobře zavíčkuji a v lednici mi vydrží i několik měsíců úžasně slaďoučké!
Paní Dýně, 28.01.2015
Doporučuji skutečně dobře provařit (větší množství i déle) protože syrové amasaké může někoho dost prohnat :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz