- Bez omezení (0)
- Čaje, sušené ovoce a zelenina (0)
- Konzervované potraviny (0)
- Koření a bylinky (0)
- Luštěniny a produkty z nich (0)
- Mořské řasy (0)
- Nápoje, instantní nápoje (0)
- Obiloviny a obilné produkty (0)
- Ochucovadla, kondimenty (0)
- Ořechy, semena, oleje (0)
- Slady a sirupy (0)
- Sladkosti (0)
- Slané pochutiny (0)
- Výrobky ze dřeva a přírodnin (0)
- Přírodní mýdla a koupele (0)
- Osiva, bio osiva (0)
- Knihy, tiskoviny (0)
- Ostatní (0)
- telefon: +420 374 802 039
- (po-pá 8:00-11:00)
- e-mail: info@pani-dyne.cz
Provoz e-shopu Paní Dýně bude ukončen k 31. 12. 2022. Děkujeme všem zákazníkům za úžasných 15 let provozu e-shopu!
Cena s DPH | 115 Kč |
Skladem | 0 ks |
Hmotnost | 1 kg |
Země původu | Česká republika |
Pšeničný lepek také nazývaný gluten či rostlinná bílkovina.
Složení: pšeničný lepek vitální
Lepek je jemný nažloutlý prášek, který vznikne oddělením škrobů z pšeničné mouky . Lepek obvykle obsahuje obsahuje 70% - 80% bílkovin (POZOR - to záleží na výrobci a tím se liší i kvalita vyráběného seitanu!), je tudíž velmi kvalitní náhražkou masa a živočišných produktů.
Použití: Z lepku vyrábíme domácí rostlinné "maso", tzv. seitan, detailní postup výroby najdete níže v doporučených receptech. Výroba seitanu z lepku je jednoduchá a rychlá. Obdobného výsledku dosáhneme i tradičním zdlouhavým vymýváním škrobu z pšeničné mouky.
Dále lepek přidáváme do mouky za účelem zlepšení kvality těst (např. bagety, pizzy - tam se běžně používají vysokolepkové mouky), do rostlinných karbanátků, sekané, do nákypů apod., čím zlepšíme soudržnost těsta a zvýšíme tím i bílkovinnou hodnotu jídla.
Jakostní znaky: Sušina 92%, obsah bílkovin v sušině 76%
Balení: 1 kg
Výrobce: Škrobárny Pelhřimov, a.s.